Dingen om te doen in Willemstad Curacao

Slenter door de straten van Punda, Otrobanda en Scharloo en u zult zien dat het hart van Willemstad Curacao veel te bieden heeft, van heerlijk winkelen en dineren tot prachtige architectonische bezienswaardigheden en musea. De meeste winkels blijven de hele dag open, terwijl zonnige terrassen uitnodigend lonken voor lunch, happy hour en diner.

 

Het uitzicht op Willemstad vanuit de natuurlijke haven, de St. Annabaai, is slechts een voorproefje van de verrukkelijke bezienswaardigheden die u te wachten staan als u door de historische straten van Otrobanda en Punda slentert, de twee buurten aan weerszijden van de haven, en Scharloo, aan de overkant van het Waaigat ten noorden van Punda.

 

Boetieks, winkels, kunstgalerijen, architectonische bezienswaardigheden, forten en musea bezetten nu de benedenverdiepingen van de drie- en vierverdiepingen tellende huizen langs Punda’s belangrijkste handelsstraten Handelskade, Breedestraat, en Heerenstraat. Als u naar Punda gaat over de pontonbrug Koningin Emma, houd dan uw camera gereed om de sprookjesachtige aanblik van de pastelkleurige koloniale koopmanshuizen en de typische gebogen barokke gevels en gewelfde galerijen vast te leggen.

 

Tot de architectonische hoogtepunten in dit deel van Willemstad behoort het Penha-gebouw, dat dateert uit 1708. In de detailhandel vindt u prachtige sieraden, hippe modeboetieks en leuke souvenirwinkeltjes. Neem de tijd om de steegjes tussen de Handelskade en de Heerenstraat te verkennen, en dwaal af naar het Gomezplein om bij de kleurrijke Nena Sanchez Gallery binnen te lopen. Loop door de Heerenstraat naar de Sha Caprileskade, de waterkant van de Waaigat haven. Maak onderweg een omweg door de Kuiperstraat voor een bezoek aan het Postmuseum in het oudste gebouw van Willemstad (1693). Langs het Waaigat ligt de drijvende markt waar Venezolaanse en plaatselijke kooplieden verse vis en producten verkopen vanaf hun boten. Steek het Waaigat over via de L.B. Smith voetgangersbrug voor een interessant perspectief op de markt en om het Scharloo te verkennen. Deze buurt ligt een straat terug van de waterkant en is omzoomd met vervaagde maar pittoreske huizen in Georgische stijl, gebouwd door de rijke kooplieden van Curacao in de jaren 1880. Het Maritiem Museum aan de Van der Brandhofstraat is in één van deze huizen gevestigd.

 

Terug in Punda kunt u via de Columbusstraat naar de Mikvé Israel-Emanuel-synagoge, de oudste nog in gebruik zijnde synagoge op het westelijk halfrond, en het Joods Cultureel Historisch Museum. De Columbusstraat komt uit op het Wilhelminaplein; het standbeeld van koningin Wilhelmina voor het gerechtsgebouw werd in 1930 geplaatst. Sla rechtsaf en loop door Fort Amsterdam, waar het in 1745 gebouwde Fortkerkmuseum en het Gouverneurspaleis staan. Waterfort Arches, waar nog kanonnen op de kantelen staan, is een prima plek om van een happy hour te genieten en op de zonsondergang te proosten.

 

Aan de overkant van de St. Annabaai ligt de grotendeels residentiële wijk Otrobanda. Neem de tijd om het Kura Hulanda Museum aan de Klipstraat te bezoeken, een antropologisch museum met de grootste Afrikaanse collectie in het Caribisch gebied. In de aangrenzende straten staan zo’n 65 historische gebouwen die meesterlijk gerestaureerd zijn en nu deel uitmaken van het luxe boutique-hotel Kura Hulanda. Iedereen is welkom om van de tuinen en winkels van het hotel te genieten. Er zijn een handvol pittoreske restaurants aan de waterkant in Otrobanda, met een prachtig uitzicht op de Handelskade.

 

Verder naar het zuiden, langs de promenade, komt u al snel bij het Rif Fort. Het oorspronkelijke fort werd gebouwd in 1828; tegenwoordig is het gebied volledig getransformeerd door Renaissance Mall en het Renaissance Curacao Resort & Casino. De mall is een must voor iedereen die vindt dat een dag niet compleet is zonder een beetje te shoppen.

 

Boek hier uw favoriete tour door Willemstad hieronder!

 

Door David Morales 

Compartir