Whimsical Williwood!

Wat hebben wilde flamingo’s, een Nederlandse heilige, geitenburgers, een Hollywood-bord, een monumentale kerk, een historische plantage en prachtige stranden met elkaar gemeen? Ga naar het binnenland om erachter te komen!

 

De kleine gemeenschap van St. Willibrordus, slechts 12 mijl ten noordwesten van Willemstad, werd oorspronkelijk vernoemd naar ‘Willibrord’ een Northumbrian missionaris heilige. Je vindt zijn kerk, dat naar hem is vernoemd, uit de jaren 1880 nog steeds stijgend boven de struikachtige wildernis, en de kerk is ook nog steeds in gebruik. Maar er is meer aan de hand in dit speciale hoekje van Curacao dat tot voor kort nauwelijks een stipje langs de weg was. Het is nu beroemd aan het worden sinds het zijn naam veranderde.

 

Een klein stukje paradijs!

 

Meer als grap dan als marketingplan heeft de lokale bevolking een gigantisch bord neergezet dat lijkt op het iconische “Hollywood” herkenningspunt, maar in plaats daarvan “Williwood” betekent. Het bord staat hoog in het midden van verlaten plek en is moeilijk te missen. Omdat het meer aandacht trok, besloten de inwoners de naam van de stad officieel te veranderen in “Williwood”. (Ze hebben ook een kaart gemaakt om de omliggende attracties aan te duiden, zoals het reservaat voor wilde flamingo’s, de historische plantage van Landhuis Jan Kok, de prachtige stranden van Porto Mari en Daaibooi, en het knooppunt van de gemeenschap “Toko Williwood”. De oorspronkelijke thuisbasis van Curacao’s nu beroemde geitenburger, ook wel bekend als de “Williburger”.

 

Zoek de grill in de vorm van een geit om het levendige terras te vinden van lokale bewoners en bezoekers die er genieten van authentieke eilandgerechten. Ga gezellig met hun een gesprek aanknopen om alles te weten te komen over de regio. U kunt ook aandenkens met het Williwood-thema kopen in het winkeltje ernaast.

 

Bezoek
facebook.com/Williwood.experience

Compartir